II. Veresegyházi Királytalálkozó és Boszorkányégetés

Itt mindenki király! Ha valaki közösséget szeretne alkotni, vagy megőrizni eredeti formájában, akkor közös cél kell az embereknek. Mi sem lenne jobb ennél, mint teljesíteni egy ügyességi és bátorsági próbát, ahol az adott csapatok tagjai csupán egymásra számíthatnak.

 

 

Az esemény keretein belül megrendezésre kerül egy főzőverseny, a középkori hangulat is megelevenedik, lovagok és korabeli öltözékek által, az est fénypontja természetesen a csapat- és főzőversenyek eredményhirdetése, a lovagi bajvívás és a máglya közös meggyújtása.

A királytalálkozó mit sem érne király és királyné nélkül, így előzetes jelentkezési kondíciókhoz kötve királyt és királynét választunk, akik amellett, hogy részt vehetnek a csapatok és a szakácsok zsűrizésében, külön uralkodói emelvényről szemlélhetik az egész finálét. A rendezvényen íjászkodás, hajító kereszt dobálás és fegyvermustra is lesz, fegyveres díszőrség kíséretében (Salamon Történelmi Club).

 

 

 

A boszorkánypert és lovagi tornát megelőzte egy kalandtúra, ahol a helyi nemesi réteg tehette próbára magát különböző feladatok megoldása révén. Korhű ruhába öltözött állomásvezetők, mint templomos lovag, inkvizítor, királyi kocsis, pestisdoktor, cigánylány, ügyvéd, jobbágylány, kereskedő és a felesége, udvari bolond és Tibor barát várták az előkelőket többféle feladvánnyal.

Taha, a kereskedő
Jane, a kereskedő felesége
Zita, a jobbágy lány

 

Tibor barát
Zsolt, az ügyvéd
Fanni, a pestisdoktor
Niki, a boszorkány és a kacsa
Bence, a lovag
György, az inkvizítor

 

Bence, a hoppmester
Dani, a bolond
Roland, a király kocsisa